Parkinson Vereniging
http://forum.parkinson-vereniging.nl/

niemandsland
http://forum.parkinson-vereniging.nl/viewtopic.php?f=4&t=2930
Pagina 1 van 1

Auteur:  grimbeltje [ vr jul 26, 2013 9:13 am ]
Berichttitel:  niemandsland

Ik zit even in niemandsland en ben op zoek naar een uitweg.

Mijn diagnose Parkinson werd 5 jaar geleden gesteld waarna mijn toestand redelijk stabiel en dragelijk bleef. Echter in de aanloop naar mijn recente verhuizing naar een andere stad ging het geleidelijk slechter en nu de verhuizing voorbij is (maar nog niet helemaal, zongen we vroeger) zegt mijn lichaam plotseling: nu is het genoeg. Ik loop te freezen als een toeter en ik ben ontzettend moe. Voor mijn omgeving is deze omslag moeilijk te verwerken. Loop toch door, zeggen ze. Maar dat kan dan eventjes niet.

Qua medische begeleiding zit ik tijdelijk in niemandsland. Iedereen is op vakantie. Volgende week pas afspraak met nieuwe huisarts, eind augustus met de nieuwe neuroloog; de medische dossiers zijn al overgedragen aan hun assistentes. Intake gehad voor fysiotherapie maar de behandeling wordt pas over 2 weken begonnen. Ik was gewend aan 1 a 2 x per week oefenen.

Medicatie is Levodopa /carbidopa 125 mg 4 a 5 x per dag + 1 retard voor het slapen gaan plus Sifrol 1,57 mg 1 x per dag + 0,26 mg 1 x per dag.

Mijn (voormalige) huisarts waarmee ik voor mijn vertrek nog op de valreep overlegd heb omdat de freezing en het gestrompel waren toegenomen, heeft gebeld met de plv. specialist in die voormalige woonplaats, deze adviseerde om in afwachting van het consult met de nieuwe specialialist, de frequentie van Levodopa iets te verhogen. Dit heb ik gedaan maar het wordt er niet beter op. Integendeel.

Wat kan ik doen om de lamlendigheid (tijdelijk?) te doorbreken?

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/